Vyšla NOVÁ KNIHA „ZÁHADY A MYSTÉRIA Příběhy podle skutečných událostí“

15.09.2022 17:00

 

Kniha  „ZÁHADY A MYSTÉRIA  Příběhy podle skutečných událostí“

      

Autor:  Alena Horká, vydalo nakladatelství Šimon Ryšavý v Brně, v roce 2022, rozsah díla je 247 stran.

 Kniha plná napětí a dobrodružství Vás zavede na velmi tajemná a záhadná místa opředená pověstmi u nás i v cizině. Ocitneme se na historických památkách i kruhových stavbách, v temnotě podzemí, labyrintů či jeskyní, na záhadné hoře, v prehistorických tunelech a na bosenské pyramidě či tajuplném lochnesském jezeře! Je to 42 příběhů podle skutečných událostí, které se autorce staly, zažila je a zdokumentovala během svých cest, průzkumů a výprav za záhadami. Všechna tato tajemná místa navštívila buď sama, s přáteli nebo s kolegy badateli...

V knize se vydáme se zatajeným dechem na české hrady Houska, Bouzov, Sovinec aj., také na zámky Kroměříž, Lemberk, Mikulov, Valtice, Sychrov a další, či do klášterů v Dolních Kounicích a Broumově. Vstoupíme rovněž do Javoříčské jeskyně a Býčí skály. Dostaneme se do podzemních labyrintů Stránská skála, na záhadnou horu Ortel nebo do začarovaného lesa s nesčetnými paranormální jevy. Zajímavé budou rovněž průzkumy kruhů v obilí, v trávě či ledu a tajemné jevy, které je provází.

Dále jsou v knížce popsány záhady ze zahraničních výprav. V Bosně je to fascinující pyramida Slunce, prehistorická mohyla Vratnica a tunely Ravne či obří kamenné koule v Zavidoviči! Kniha Vás zavede také na Slovensko na poutní místo plné zázraků - Turzovku i do ruin záhadného hradu a kláštera v Malých Karpatech. Za tajemstvím prehistorických kamenných kruhů a neolitických památek se pak vydáme do jižní Anglie - na Stonehenge, Woodhenge či Avebury, a také do Glastonbury - bájného Avalonu. V Anglii a Skotsku poznáme rovněž tajuplné katedrály, kláštery a opatství, jako anglické Whitby Abbey, dále skotské hrady Glamis, Edinburský hrad aj., nebo zříceninu středověké pevnosti na skalnatém výběžku nad Severním mořem, Dunnottar. A ve Skotsku ještě zůstaneme! Kniha Vás zavede i na nejzáhadnější místo – k tajemnému jezeru Loch Ness! Autorce se tam podařilo zdokumentovat a objasnit vůbec největší záhadu tohoto jezera! Tajuplný jezerní tvor Nessie skutečně existuje! A k jejímu vypátrání nebyla potřeba ani ponorka, která zůstala u jezera po jedné z expedic!

Nakonec ještě doplňuje knížku obrazová dokumentace ze záhadných míst.

 

Cena knihy:   299,-

 ( + poštovné dobírkou = cena dle tarifů České pošty a balné)



Více zde: https://diamantova-voda.webnode.cz/products/kniha-zahady-a-mysteria-pribehy-podle-skutecnych-udalosti/


—————

Zpět